Външни ролетни щори

Външни ролетни щори за дома и офиса

Външни ролетни щори – Независимо дали търсите слънцезащита, защита от любопитни погледи или искате да подобрите изолацията на вашия прозорец, външните ролетни щори от ИДРИОР са решение за всеки проблем. Те са интелигентни системи, които намаляват консумацията на енергия, осигуряват по-голямо удобство и предлагат допълнителна сигурност. Изолацията на вашите прозорци може да бъде значително подобрена, благодарение на полиуретановата пяна запълваща алуминиевите ламели. По-ниските енергийни разходи се забелязва в дългосрочен план. В ИДРИОР ще намерите решението, което отговаря точно на вашите архитектурни изисквания.

Външни ролетни щори каталог

Какви системи за ролетни щори има и по какво се различават?

Най-важната разлика при ролетните щори е в начина им на монтиране. Те се разделят на ролетни щори за скрит монтаж и ролетни щори за челен монтаж.    Скритите ролетни щори се характеризират с това, че ролетната кутия е вградена във фасадната стена и остава невидима. За да се постигне това, ролетни щори се монтират заедно с прозореца. Поради тази причина са най-подходящи за нови сгради или при основен ремонт с подмяна на прозорци. Благодарение на отличната изолация на кутията, можете да разчитате на оптималната топлоизолация. Ролетните щори за челен монтаж могат да бъдат лесно монтирани към вече съществуващи прозоречни системи, тъй като прикрепването им става от външна страна на фасадата или върху рамката на самата прозоречна система. Предимство на челно монтираните щори е, че те са самостоятелни конструкции и не причиняват загуба на топлина от фасадната изолация.


Заявете час за оглед сега от тук

Технически характеристики

Височина на профила: 39 мм Брой ламели на метър височина: 26 бр. Максимална ширина на ролетна щора: 2500 мм Максимална площ на ролетна щора: 6,5 м2 Тегло на м2: 2,8 кг

Височина на профила: 39 мм 

Брой ламели на метър височина: 26 бр. 

Максимална ширина на ролетна щора: 2500 мм

Максимална площ на ролетна щора: 6,5 м2

Тегло на м2: 2,8 кг

Височина на профила: 52 мм Брой ламели на метър височина: 19 бр. Максимална ширина на ролетна щора: 3700 мм Максимална площ на ролетна щора: 8,0 м2 Тегло на м2: 3,0 кг

Височина на профила: 52 мм

Брой ламели на метър височина: 19 бр.

Максимална ширина на ролетна щора: 3700 мм

Максимална площ на ролетна щора: 8,0 м2

Тегло на м2: 3,0 кг

Три добри причини за да изберете нашите щори

Ролетните щори са истински компактни: Те осигуряват неприкосновеност на личния живот, задържат ценната топлина в къщата през зимата, помагат за защита срещу кражба и поставят индивидуални акценти върху фасадата. Но една висококачествена ролетна щора може да направи много повече. Като слънцезащита, тя предпазва помещенията от нагряване и мебелите от избледняване от UV лъчение.

Слънцезащита – приятна среда за живот и защита на мебелите

В зависимост от позицията на слънцето можете да ги спуснете малко или напълно и да използвате ламелите, за да контролирате затъмняването на стаята. Ролетни щори също са подходящи за засенчване на зимни градини и за защита на чувствителни растения. Ако слънцето грее безпрепятствено в жилището през лятото, това има още един нежелан страничен ефект: стаите се нагряват. Поради тази причина модерната технология за защита от слънце, е доказано най-ефективното решение. Вътрешната слънцезащита (например вътрешни щори или пердета) също предлагат защита от слънцето, но топлината продължава да прониква през стъклото и води до така наречения парников ефект. Ролетни щори изобщо не позволяват на слънцето да докосва стъклото.

Освен това и още…

В модерното строителство се търсят прозорци и врати с големи размери, които да осигурят повече естествена светлина за вашето Жилище. Дневната светлина от своя страна намалява използването на изкуствено осветление, подобрява климата в жилището и създава атмосфера на добър живот. Въпреки това, пряката слънчева светлина е рядко добре дошла. Модерното обзавеждането се поврежда от постоянното излагане на слънце, това може да се види особено добре при паркетните подове: Много видове дървесина стават по-леки, когато са изложени постоянно на слънце. Тапицерията на мебелите също избледнява или променя цветовете си, а при кожените дивани се формират непоправими пукнатини. Външните ролетни щори осигуряват бърза и качествена защита.

Външни ролетни щори като защита срещу студа: Спестяване чрез оптимална топлоизолация

Модерните системи за ролетни щори, днес изпълняват множество функции. На първо място, те служат като защита от слънце и поверителност и по този начин допринасят за приятен климат в стаята. Сега много клиенти предпочитат външни ролетни щори от здрав алуминий пред пластмаса. В случай на взлом, те представляват далеч по-голямо препятствие за извършителите и съответно осигуряват по-добра защита. Но преди всичко ролетните щори могат да допринесат важен принос за топлоизолацията на една къща. Прозорците и вратите обикновено са най-голямата причина за загуба на топлина в една къща. Големите панорамни прозорци са много предпочитани, тъй като осигуряват много светлина за помещенията, но имат недостатъка да губят ценната топлина през студените зимни месеци и особено през нощта.


Заявете час за оглед сега от тук

Външни ролетни щори като защита от кражба – бъдете от сигурната страна

Сигурността на собствения ви дом е от голямо значение – външните ролетни щори осигуряват по-голяма защита срещу кражби. С моделите от ИДРИОР защитата на дома ви е винаги активна, чрез твърдите връзки съединяващи щората с вала се предотвратява отварянето на щората от външна страна. С опцията за пълна автоматизация можете също да симулирате присъствието си, когато сте извън къщата – това обърква потенциалните нарушители и знаете, че вещите ви са защитени дори от разстояние.

Устойчив алуминий за вашата безопасност…

Цифрите вече са известни на мнозина: Около всеки 4 минути къщи или апартаменти се разбиват в Европа. Опитните крадци често наблюдават района предварително, за да се уверят, че жителите отсъстват. Колкото по-лесен е достъпът, толкова по-ясно се увеличава рискът. За съжаление, прозорците и вратите са често потенциални входове за крадците – всяка секунда е от значение. Следователно трябва спешно да се обърне внимание на мерките за защита от взлом и целта на крадеца да се усложни възможно най-много. Не е задължително това да бъде скъпо защото цените на външните ролетни щори се поддържат в разумни граници. Например ролетните щори осигуряват известна степен на защита дори без допълнителни мерки за сигурност на вашите прозорци. Независимо дали са монтирани скрито или челно – висококачествените алуминиеви продукти на компания ИДРИОР предлагат уникално качество.

И още..

Една от причините за това е, че алуминият е изключително здрав материал: Той се счита за устойчив на надраскване и удари, устойчив на удари и предпазва рамките и остъкляването на прозорци и балконски врати за дълго време дори при бурии. Това означава, че ролетните щори от алуминий имат значително по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с пластмасовите модели. Независимо дали са естествени или неестествени натоварвания – материалът издържа както на екстремни топлини, така и на замръзване. Той не се деформира или омеква, има отлична плътност и стабилност. Освен това е защитен против корозия.